Hjemmelaget moussaka




Da jeg var i Hellas i sommer, spiste jeg moussaka nesten hver dag. Og da måtte jeg selvfølgelig lage dette hjemme også! Og den ble helt fantastisk, nesten bedre enn den jeg fikk servet der!! Oppskriften er tatt fra "kokeboka fra alle", som jeg hadde i mat og helse. Det tar rundt en time å lage denne, så med andre ord tar det ikke lang tid, og er absolutt verdt det. Oppskriften er opprinnelig til to personer, men jeg vil si den også passer til tre. Her er oppskriften:



Oppskrift: (2-3 personer)

1/2 aubergine (200 gram)

2 poteter

1 ss olje

Kjøttsaus:

1 løk, finhakket

1 fedd hvitløk, finhakket

1 ss olje

150 g karbonadekjøttdeig

1/2 boks tomater

1 ss tomatpure/ketchup

1/2 ts oregano

2 krm kanel

1 krm allehånde

1 krm salt

1 krm pepper

Ostesaus:

2 1/2 dl lettmelk

1 1/2 ss hvetemel

1 dl hvitost, revet

1 egg

1/2 krm muskat

1/4 ts salt

1/2 krm pepper

2 ss hvitost



Framgangsmåte


Begynn med å rense potene og skjær dem opp i skiver. Kok dem dertter så vidt møre i vann i 3-5 minutter.


I mens skjærer du opp aubergine i skiver


Varm olje i en stekepanne og tilsett aubergine. Brun skivene lett.


Legg aubergine og potetene unna mens du begynner på kjøttsausen.


Surr løk og hvitløk i olje


Tilsett kjøttdeigen ig gni den godt ut slik at den blir kornet.


Ha i tomatene, tomatpureen og krydderet. La kjøttsausen småkoke mens du lager den hvite sausen.


Visp melken med hvetemelet i en kjele og kok opp. La sausen koke opp ved svak varme i 2-3 minutter.


Ta sausen av platen og tilsett muskat, salt og pepper.


Rør inn sammenpisket egg.


Og tilslutt osten og rør alt godt sammen.


Ferdig ostesaus.


Legg potetene i en ildfast form (som rommer ca 1 1/2 liter)


Fordel kjøtsausen over potetene


Legg deretter på aubergine


Og så ostesausen


Og topp tilslutt med ost




Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca 30 minutter.





Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits