Sjokoladekjeks


I dag bestemte jeg meg for å bake noe annet enn cupcakes. Så etter å ha sett på en blogg fant jeg en enkel oppskrift på sjokoladekjeks! Og disse måtte jeg selvfølgelig prøve! Og de var kjempegode! Her er ihvertfall bilder:

 
 Jeg orker ikke å skrive oppskriften, men den finner dere HER

Det som er så bra med slike kjeks er at man kan endre oppskriften til sin favorittsmak, etter en god grunnoppskrift! Man kan for eksempel tilsette nøtter, eller bytte ut kakao med smeltet sjokolade, ikke tilsette kakao så det blir lyse kjeks osv ... 

Disse kjeksene jeg lagde var i allfall kjempegode, og jeg anbefaler dem virkelig! Vanskelig å lage var de heller ikke :-)

 

Snakkes!

-Katrine

Kaker

Her er to annerledes, men også veldig morsomme kaker!

 


Marihønekake! Det var omtrent umulig å få til et bra bilde av den, men rødfargen var mye mer rød i virkeligheten!

 


Hestekake! Denne er faktisk laget av nesten bare sjokolade! Det hvite er hvit-sjokoladekrem og det brune er vanlig sjokoladekrem. Øynene, det rosa i ørene og grima lagde jeg av royal icing

 

Det er veldig enkelt å lage slike kaker, siden man steker dem i former! Man kan også lage utallig variasjoner siden man bestemmer designet selv!

Kanskje jeg skal legge ut framgangsmåte neste gang jeg lager ei slik kake?

Du finner i hvertfall formene her:

http://www.cacas.no/Produkt/2105-1011

http://www.cacas.no/Produkt/2105-3316

Jeg har også en i kylling-form, men den har jeg ikke fått brukt enda! Disse formene er vell kanskje litt dyre (?), men jeg kjøpte mine da de var på tilbud! Jeg anbefaler virkelig disse formene, og de er noe av mine beste kjøp! Man kan også finne andre slike former på cacas!

 

Q: Hva synes du? Noe du vil se på bloggen fremover?

-Katrine

FIskesuppe

I dag lagde jeg verdens beste middag, fiskesuppe med focaccia brød! Dette lærte jeg å lage da vi hadde mat og helse på skolen, og etter jeg begynte å lage det hjemme, har jeg og mamma blitt frelst, hahah!
Til dessert lagde jeg en rask fruktsalat som besto av banan og druer, yummi! :)

 

 

Her er oppskriften:

 

1 stort focaccia brød:

1/2 pakke gjær

3 dl vann

1 ts sukker

1/2 ts salt

3 ss olivenolje

ca. 7 dl hvetemel

+ 2 ss olivenolje og 1 ts grovt salt

 

Fiskesuppe, 3-4 porsjoner:

200 g fiskefilet, torsk eller sei

100 g reker (kan sløyfes, jeg bruker ikke reker)

2 middels store poteter i terninger

1 grovhakket løk

1 gulrot i fine strimler

1 ss olje

4 dl vann

1 fiskebuljongterning

1 dl matfløte

salt, pepper

hakket dill/gressløk (til pynt)

 

Fremgangsmåte:

Jeg begynner alltid med å lage focaccia-brødet! Og mens det stekes, begynner jeg med suppa! Det ser ganske lite ut, men det er fordi jeg halverte begge oppskriftene, siden jeg lagde middag til bare meg og mamma!

Jeg glemte å ta bilder underveis da jeg lagde focaccia brødet... Fremgangsmåte:

 

Siden jeg bruker tørrgjær når jeg baker, har brødet en enkel fremgangsmåte. Bland alt det tørre i en bolle, og tilsett det bløte. Vannet skal være varmt. Bland dette sammen og la det heve til dobbelt størrelse. Deretter trykk deigen utover en bakeplate med bakepapir. Pass på at deigen ikke er klissete slik at du klarer å arbeide med den. Men vær også obs på å ikke tilsette for mye mel! Trykk deigen utover bakeplata som en sirkel med diameter på 30 cm. La deigen heve i minst 15 minutter til den er blitt luftig og fin. Lag "smilehull" i deigen med fingrene og fordel olje over med handa. Dryss på salt. 

 Stekes midt i ovnen i 20 minutter på 220 grader til det er lysebrunt. Jeg stekte mitt liiiiiitt for lenge, men det var fortsatt godt!

 

Så over til fiskesuppa:

Det første du gjør er å skjære opp potetene, løken og gulrota.

 

Dette surres sammen med olje i 2-3 minutter

 

Hell på vann med buljongterning og la suppa koke i 15 minutter til potenene er møre 

 Skjær så opp fisken i terninger

 

Etter potetene har blitt møre, har du oppi fisken og lar den trekke i suppa i 3-4 minutter

 

Tilsett fløte og evt. reker, og smak til med salt og pepper. Strø over litt hakket dill eller gressløk, og voila, en perfekt og annerledes middag!
Snakkes!

-Katrine

Påskekyllinger

Disse påskekyllingene lagde jeg i påska i anledning brodern's bursdag :-p Selve designet på påskekyllingen var ganske enkelt, og den er laget av fondant! Cupcaken sprøytet jeg med tip 18 i stjerner som snø :-)

 Påskekylling i egg! Det hvite lokket er laget av fondant, mens påskekyllingen er laget av marsipan!

 

-Katrine

Hvordan lage cupcake-blomst

Her kommer fremgangsmåten på hvordan jeg lagde cupcake-blomsten:
Først og fremst må du finne ei blomsterpotte som har både rett størrelse og farge. Jeg valgte en lilla med søtt blomster-mønster på! Jeg tenkte også på at den måtte være lang, og litt bred øverst! 


Den grønne tingen dere ser, heter oasis og er for å stikke blomster i. Jeg formet denne til en kule som jeg stakk cupcakesene i. Neste gang kommer jeg ikke til å bruke oasis, siden det ikke er formelig, men en isoporkule! Men det går jo an å bruke oasis, det er bare litt mer krevende.

 

Glemte å ta bilder av selve "kulen" jeg lagde. Men dere ser formen på kulen på dette bildet, er bare at jeg har dekket den med sølvpapir!
Så dekket jeg den nok en gang med et grønt, tynt papir!
Som blomster brukte jeg vanlig sjokolade-cupcakes, og tok av papiret på de! En annen anbefaling er at hvis du ikke vil ha synlige hull, bruker du minicupcakes i stedet! 
Deretter festet jeg cupcakesene på kula! Jeg brukte sånne grillspyd, som er litt lengre enn tannpirkere. Men tannpirkere funker fint det også!På dette bildet ser dere hullene jeg snakket om! Uansett hvordan jeg vendte på cupcakesene, ble det slike hull! Men jeg prøvde å skjule dem ved å sprøyte i mellom, så det skulle se ut som småblomster.

Jeg brukte to forskjellige kremer, den lilla er smørkrem og den hvite er hvit sjokolade-krem! Jeg begynte først med å sprøyte Wilton roser, men så gikk jeg over til litt mer ruffle-aktig roser som var mye kulere! Alle rosene er sprøytet med tip 2D.

Her er ihvertfall resultatet:

 

Gårsdagen

I går var jeg på bursdag til søskenbarnet mitt! Og det var derfor jeg begynte med mitt lille "bakeprosjekt", for å prøve å lage noe personlig til henne! 

Vel, det jeg lagde var en "blomster-cupcake", eller hva jeg skal kalle det. Jeg lagde "blomster" av cupcakes, som jeg sprøytet i rosetema. Dere ser resultatet her:

 

Den ble vell okay.. Ikke perfekt i mine øyne, siden jeg er en perfeksjonist, og spesielt i baking vet jeg akkurat hvordan jeg vil ha det! Men dette var første gang jeg prøvde det ut, så jeg vet hva jeg kan gjøre for å få det til bedre neste gang :-)

 


"endelig ferdig!!" 

 


Bursdagsbarnet :-DLagde også cupcakes som jeg pyntet med roser laget av fondant! Resultatet ser dere her:


Cupcakes som jeg ble veeeldig fornøyd med! Synes fargene er så fine sammen! 


... Hva skal jeg si? Fargen ble mer fersken(?) enn rosa, men jaja.. 

 sorry for helt forferdelig kvalitet på bildene, blir bedre når jeg får tilbake kameraet mitt snart! I mellomtiden blir det mobilbilder!

 

Hva synes dere? Noe dere vil se til neste gang? Tenkte jeg skulle lage et innlegg om framgangsmåte på hvordan jeg laget blomsten! Den kommer nok mest sannsynlig i morgen :-)

Hei :)

Da har jeg laget meg en blogg. Mest for å ha noe å finne på om dagene, haha :-)

Bloggen vil for det meste handle om hobbyen min - baking! Jeg vil dele oppskrifter, lenker og bilder!

Slenger inn noen bilder av mine "bakverk" .. 

 


Rose! Er ganske enkel å lage! Brukte tip 2D!

 


Påskekylling! Laget i påska, og er av marsipan og fondant!

 


Marihøner! Dette lærte jeg å lage da jeg var på kurs i vinter! 

 


Barcelona-Brownies! Et sikkerstikk når man har gjester på besøk!

Snakkes!

Les mer i arkivet » Juni 2015 » Mai 2015 » Mars 2015
hits