Sjokoladekake til wilton-former

Dette er grunnoppskrift på sjokoladekake som passer til alle typer wilton figurformer, og er veldig enkel å bruke! En av mine favoritter!:-D

 

Ingredienser

3 egg

3 1/2 dl sukker

225 g margarin

2,5 dl melk

5 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

3 ss kakao

 

Framgangsmåte


Ha egg og sukker i en bolle..


Og visp til eggedosis.


Smelt smøret


Ha melk oppi smøret, og bland det tørre sammen. Tilsett dette vekselvis i eggedosisen, og bland tilslutt alt godt sammen.

Ha røra i en figurform og stek i ca 40 minutter på 175 grader.


Kake klar til å pyntes!:-)

Hvit sjokoladekrem

En av de beste kremene som er oppfunnet! Denne er veldig enkel å bruke, og må være den enkleste frostingen å farge! Den har også en annen smak enn vanlig smørkrem!



Oppskrift

4 dl melis

230 g smør

200 g hvit sjokolade

2 ss vaniljeessens

 


Ha smør og melis i en bolle


Miks dette godt sammen


Smelt sjokoladen over vannbad! Men vær obs, hvit sjokolade er ikke som vanlig sjokolade. Hvit sjokolade må passes på, og røres i nesten hele tiden, fordi den lett brenner seg og blir klumpete! 


Tilsett den smeltede sjokoladen og vaniljeessens og miks godt sammen!


Ferdig sjokoladekrem klar til bruk! Passer både som topping på cupcakes og kaker!:-)



Blåbærcupcakes

For disse brukte jeg en halv porsjon vaniiljecupcakes (oppskrift HER) og ferske blåbær, 

 

Brukte ca 200 g blåbær (en skål). Disse var ganske store, som jeg hadde plukket selv (stoooolt)

 


Lag en halv porsjon vaniljecupcakes og tilsett blåbæra.


Bland forsiktig sammen med en slikkepott.

Haes i former og stekes på 200 grader i 15 - 20 minutter


(Kjøpte disse formene på Søstrene Grene i Trondheim for 25 (?) kroner per stykk! De var i allefall råbillige, og gode å bruke!! Et kupp kan man si :D )

 

KREMOST


 

Oppskrift

150 g siktet melis

25 g romtemperert smør

60 g kremost

 

Miks alt godt sammen og smør utover cupcakesene!:)

 






Liker du blåbærcupcakes? :-D

Brownies med sjokoladetopping

Dagens fristelse: Mørk brownies med sjokolade-ostekrem! Denne browniesen er veldig seig og god, og med ostekremen på toppen er den perfekt! Den falt i allefall i smak hos gjestene!:)


NB: Denne oppskriften er for langpanne. Hvis du vil lage i rundform-størrelse som jeg gjorde, halver oppskriften!!  

Brownies

5 egg

500 g sukker

120 g hvetemel

100 g kakaopulver

250 g smeltet smør

50 g mørk sjokolade

 

Sjokolade-ostesmørkrem

200 g siktet melis

75 g smør (romtemperert)

30 g siktet kakaopulver

150 g kremost (helst philadelphia)

 

Fremgangsmåte

Vi begynner med browniesen, forvarm stekeovnen til 170 grader.


Ha egg og sukker i en bolle


Miks til en luftig blanding.


Tilsett mel og kakaopulver og miks videre...


til alt er godt blandet,


Ha oppi det smeltede smøret og miks videre.


Og tilsett til slutt sjokoladebiter.

Hvis du halverte oppskriften som jeg gjorde, har du røra i en rundform på ca 24 cm i diameter.

Stekes i ca 30-35 minutter midt i ovnen. Kaka er ferdig når den fast på toppen, men fremdeles myk inni, som brownies skal være!

Mens kaken hviler i formen eller mens kaka stekes, lager du frostingen!


Begynn med å ha alle ingrediensene unntatt philadelphia-osten i en bolle


Miks dette sammen med en håndmixer/mix-master.


Tilsett philadelphia og miks alt godt sammen!

Når browniesen er avkjølt smører du ostekremen over! Man kan også sprøyte ut roser oppå, det er så fint! Denne kremen var så god at jeg kommer til å bruke den også på cupcakes!:-D

Liker du brownies?:)

Les mer i arkivet » Juni 2015 » Mai 2015 » Mars 2015
hits