Sjokoladekake til wilton-former

Dette er grunnoppskrift p sjokoladekake som passer til alle typer wilton figurformer, og er veldig enkel bruke! En av mine favoritter!:-D

Ingredienser

3 egg

3 1/2 dl sukker

225 g margarin

2,5 dl melk

5 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

3 ss kakao

Framgangsmte


Ha egg og sukker i en bolle..


Og visp til eggedosis.


Smelt smret


Ha melk oppi smret, og bland det trre sammen. Tilsett dette vekselvis i eggedosisen, og bland tilslutt alt godt sammen.

Ha rra i en figurform og stek i ca40 minutter p 175 grader.


Kake klar til pyntes!:-)

Hvit sjokoladekrem

En av de beste kremene som er oppfunnet! Denne er veldig enkel bruke, og m vre den enkleste frostingen farge! Den har ogs en annen smak enn vanlig smrkrem!



Oppskrift

4 dl melis

230 g smr

200 g hvit sjokolade

2 ss vaniljeessens


Ha smr og melis i en bolle


Miks dette godt sammen


Smelt sjokoladen over vannbad! Men vr obs, hvit sjokolade er ikke som vanlig sjokolade. Hvit sjokolade m passes p, og rres i nesten hele tiden, fordi den lett brenner seg og blir klumpete!


Tilsett den smeltede sjokoladen og vaniljeessens og miks godt sammen!


Ferdig sjokoladekrem klar til bruk! Passer bde som topping p cupcakes og kaker!:-)



Blbrcupcakes

For disse brukte jeg en halv porsjon vaniiljecupcakes (oppskrift HER) og ferske blbr,

Brukte ca 200 g blbr (en skl). Disse var ganske store, som jeg hadde plukket selv (stoooolt)


Lag en halv porsjon vaniljecupcakes og tilsett blbra.


Bland forsiktig sammen med en slikkepott.

Haes i former og stekes p 200 grader i 15 - 20 minutter


(Kjpte disse formene p Sstrene Grene i Trondheim for 25 (?) kroner per stykk! De var i allefall rbillige, og gode bruke!! Et kupp kan man si :D )

KREMOST


Oppskrift

150 g siktet melis

25 g romtemperert smr

60 g kremost

Miks alt godt sammen og smr utover cupcakesene!:)






Liker du blbrcupcakes? :-D

Brownies med sjokoladetopping

Dagens fristelse: Mrk brownies med sjokolade-ostekrem! Denne browniesen er veldig seig og god, og med ostekremen p toppen er den perfekt! Den falt i allefall i smak hos gjestene!:)


NB: Denne oppskriften er for langpanne. Hvis du vil lage i rundform-strrelse som jeg gjorde, halver oppskriften!!

Brownies

5 egg

500 g sukker

120 g hvetemel

100 g kakaopulver

250 g smeltet smr

50 g mrk sjokolade

Sjokolade-ostesmrkrem

200 g siktet melis

75 g smr (romtemperert)

30 g siktet kakaopulver

150 g kremost (helst philadelphia)

Fremgangsmte

Vi begynner med browniesen, forvarm stekeovnen til 170 grader.


Ha egg og sukker i en bolle


Miks til en luftig blanding.


Tilsett mel og kakaopulver og miks videre...


til alt er godt blandet,


Ha oppi det smeltede smret og miks videre.


Og tilsett til slutt sjokoladebiter.

Hvis du halverte oppskriften som jeg gjorde, har du rra i en rundform p ca 24 cm i diameter.

Stekes i ca 30-35 minutter midt i ovnen. Kaka er ferdig nr den fast p toppen, men fremdeles myk inni, som brownies skal vre!

Mens kaken hviler i formen eller mens kaka stekes, lager du frostingen!


Begynn med ha alle ingrediensene unntatt philadelphia-osten i en bolle


Miks dette sammen med en hndmixer/mix-master.


Tilsett philadelphia og miks alt godt sammen!

Nr browniesen er avkjlt smrer du ostekremen over! Man kan ogs spryte ut roser opp, det er s fint! Denne kremen var s god at jeg kommer til bruke den ogs p cupcakes!:-D

Liker du brownies?:)

Les mer i arkivet Juni 2015 Mai 2015 Mars 2015
hits