Hjemmelaget moussaka




Da jeg var i Hellas i sommer, spiste jeg moussaka nesten hver dag. Og da mtte jeg selvflgelig lage dette hjemme ogs! Og den ble helt fantastisk, nesten bedre enn den jeg fikk servet der!! Oppskriften er tatt fra "kokeboka fra alle", som jeg hadde i mat og helse. Det tar rundt en time lage denne, s med andre ord tar det ikke lang tid, og er absolutt verdt det. Oppskriften er opprinneligtil to personer, men jeg vil si den ogs passer til tre. Her er oppskriften:



Oppskrift: (2-3personer)

1/2 aubergine (200 gram)

2 poteter

1 ss olje

Kjttsaus:

1 lk, finhakket

1 fedd hvitlk, finhakket

1 ss olje

150 g karbonadekjttdeig

1/2 boks tomater

1 ss tomatpure/ketchup

1/2 ts oregano

2 krm kanel

1 krm allehnde

1 krm salt

1 krm pepper

Ostesaus:

2 1/2 dl lettmelk

1 1/2 ss hvetemel

1 dl hvitost, revet

1 egg

1/2 krm muskat

1/4 ts salt

1/2 krm pepper

2 ss hvitost



Framgangsmte


Begynn med rense potene og skjr dem opp i skiver. Kok dem dertter s vidt mre i vann i 3-5 minutter.


I mens skjrer du opp aubergine i skiver


Varm olje i en stekepanne og tilsett aubergine. Brun skivene lett.


Legg aubergine og potetene unna mens du begynner p kjttsausen.


Surr lk og hvitlk i olje


Tilsett kjttdeigen ig gni den godt ut slik at den blir kornet.


Ha i tomatene, tomatpureen og krydderet. La kjttsausen smkoke mens du lager den hvite sausen.


Visp melken med hvetemelet i en kjele og kok opp. La sausen koke opp ved svak varme i 2-3 minutter.


Ta sausen av platen og tilsett muskat, salt og pepper.


Rr inn sammenpisket egg.


Og tilslutt osten og rr alt godt sammen.


Ferdig ostesaus.


Legg potetene i en ildfast form (som rommer ca 1 1/2 liter)


Fordel kjtsausen over potetene


Legg deretter p aubergine


Og s ostesausen


Og topp tilslutt med ost




Stekes midt i ovnen p 170 graderi ca 30 minutter.





Les mer i arkivet Juni 2015 Mai 2015 Mars 2015
hits