Hjemmelaget moussaka




Da jeg var i Hellas i sommer, spiste jeg moussaka nesten hver dag. Og da mtte jeg selvflgelig lage dette hjemme ogs! Og den ble helt fantastisk, nesten bedre enn den jeg fikk servet der!! Oppskriften er tatt fra "kokeboka fra alle", som jeg hadde i mat og helse. Det tar rundt en time lage denne, s med andre ord tar det ikke lang tid, og er absolutt verdt det. Oppskriften er opprinneligtil to personer, men jeg vil si den ogs passer til tre. Her er oppskriften:



Oppskrift: (2-3personer)

1/2 aubergine (200 gram)

2 poteter

1 ss olje

Kjttsaus:

1 lk, finhakket

1 fedd hvitlk, finhakket

1 ss olje

150 g karbonadekjttdeig

1/2 boks tomater

1 ss tomatpure/ketchup

1/2 ts oregano

2 krm kanel

1 krm allehnde

1 krm salt

1 krm pepper

Ostesaus:

2 1/2 dl lettmelk

1 1/2 ss hvetemel

1 dl hvitost, revet

1 egg

1/2 krm muskat

1/4 ts salt

1/2 krm pepper

2 ss hvitost



Framgangsmte


Begynn med rense potene og skjr dem opp i skiver. Kok dem dertter s vidt mre i vann i 3-5 minutter.


I mens skjrer du opp aubergine i skiver


Varm olje i en stekepanne og tilsett aubergine. Brun skivene lett.


Legg aubergine og potetene unna mens du begynner p kjttsausen.


Surr lk og hvitlk i olje


Tilsett kjttdeigen ig gni den godt ut slik at den blir kornet.


Ha i tomatene, tomatpureen og krydderet. La kjttsausen smkoke mens du lager den hvite sausen.


Visp melken med hvetemelet i en kjele og kok opp. La sausen koke opp ved svak varme i 2-3 minutter.


Ta sausen av platen og tilsett muskat, salt og pepper.


Rr inn sammenpisket egg.


Og tilslutt osten og rr alt godt sammen.


Ferdig ostesaus.


Legg potetene i en ildfast form (som rommer ca 1 1/2 liter)


Fordel kjtsausen over potetene


Legg deretter p aubergine


Og s ostesausen


Og topp tilslutt med ost




Stekes midt i ovnen p 170 graderi ca 30 minutter.





FIskesuppe

I dag lagde jeg verdens beste middag, fiskesuppe med focaccia brd! Dette lrte jeg lage da vi hadde mat og helse p skolen, og etter jeg begynte lage det hjemme, har jeg og mamma blitt frelst, hahah!




Til dessert lagde jeg en rask fruktsalat som besto av banan og druer, yummi! :)

Her er oppskriften:

1 stort focaccia brd:

1/2 pakke gjr

3 dl vann

1 ts sukker

1/2 ts salt

3 ss olivenolje

ca. 7 dl hvetemel

+ 2 ss olivenolje og 1 ts grovt salt

Fiskesuppe, 3-4 porsjoner:

200 g fiskefilet, torsk eller sei

100 g reker (kan slyfes, jeg bruker ikke reker)

2 middels store poteter i terninger

1 grovhakket lk

1 gulrot i fine strimler

1 ss olje

4 dl vann

1 fiskebuljongterning

1 dl matflte

salt, pepper

hakket dill/gresslk (til pynt)

Fremgangsmte:

Jeg begynner alltid med lage focaccia-brdet! Og mens det stekes, begynner jeg med suppa! Det ser ganske lite ut, men det er fordi jeg halverte begge oppskriftene, siden jeg lagde middag til bare meg og mamma!

Jeg glemte ta bilder underveis da jeg lagde focaccia brdet... Fremgangsmte:

Siden jeg bruker trrgjr nr jeg baker, har brdet en enkel fremgangsmte. Bland alt det trre i en bolle, og tilsett det blte. Vannet skal vre varmt. Bland dette sammen og la det heve til dobbelt strrelse. Deretter trykk deigen utover en bakeplate med bakepapir. Pass p at deigen ikke er klissete slik at du klarer arbeide med den. Men vr ogs obs p ikke tilsette for mye mel! Trykk deigen utover bakeplata som en sirkel med diameter p 30 cm. La deigen heve i minst 15 minutter til den er blitt luftig og fin. Lag "smilehull" i deigen med fingrene og fordel olje over med handa. Dryss p salt.



Stekes midt i ovnen i 20 minutter p 220 grader til det er lysebrunt. Jeg stekte mitt liiiiiitt for lenge, men det var fortsatt godt!

S over til fiskesuppa:

Det frste du gjr er skjre opp potetene, lken og gulrota.

Dette surres sammen med olje i 2-3 minutter

Hell p vann med buljongterning og la suppa koke i 15 minutter til potenene er mre



Skjr s opp fisken i terninger

Etter potetene har blitt mre, har du oppi fisken og lar den trekke i suppa i 3-4 minutter

Tilsett flte og evt. reker, og smak til med salt og pepper. Str over litt hakket dill eller gresslk, og voila, en perfekt og annerledes middag!




Snakkes!

-Katrine

Les mer i arkivet Juni 2015 Mai 2015 Mars 2015
hits