Brownies med sjokoladetopping

Dagens fristelse: Mørk brownies med sjokolade-ostekrem! Denne browniesen er veldig seig og god, og med ostekremen på toppen er den perfekt! Den falt i allefall i smak hos gjestene!:)


NB: Denne oppskriften er for langpanne. Hvis du vil lage i rundform-størrelse som jeg gjorde, halver oppskriften!!  

Brownies

5 egg

500 g sukker

120 g hvetemel

100 g kakaopulver

250 g smeltet smør

50 g mørk sjokolade

 

Sjokolade-ostesmørkrem

200 g siktet melis

75 g smør (romtemperert)

30 g siktet kakaopulver

150 g kremost (helst philadelphia)

 

Fremgangsmåte

Vi begynner med browniesen, forvarm stekeovnen til 170 grader.


Ha egg og sukker i en bolle


Miks til en luftig blanding.


Tilsett mel og kakaopulver og miks videre...


til alt er godt blandet,


Ha oppi det smeltede smøret og miks videre.


Og tilsett til slutt sjokoladebiter.

Hvis du halverte oppskriften som jeg gjorde, har du røra i en rundform på ca 24 cm i diameter.

Stekes i ca 30-35 minutter midt i ovnen. Kaka er ferdig når den fast på toppen, men fremdeles myk inni, som brownies skal være!

Mens kaken hviler i formen eller mens kaka stekes, lager du frostingen!


Begynn med å ha alle ingrediensene unntatt philadelphia-osten i en bolle


Miks dette sammen med en håndmixer/mix-master.


Tilsett philadelphia og miks alt godt sammen!

Når browniesen er avkjølt smører du ostekremen over! Man kan også sprøyte ut roser oppå, det er så fint! Denne kremen var så god at jeg kommer til å bruke den også på cupcakes!:-D

Liker du brownies?:)

Martheborges sjokoladefondant

I dag måtte jeg prøve ut en sjokoladefondant som jeg fant på bloggen til martheborge. Og den var supergod og enkel å lage! Oppskriften kommer her:

 

2 egg

2 ss vaniljesukker

100 g lys kokesjokolade

100 g smør

40 g sukker

40 g mel

 


Begynn med å ta fram alle ingrediensene!


Smelt sjokoladen og smøret over vannbad. Og for dere som ikke vet hvordan man gjør dette, så er det å ta en kjele med litt vann og sette på en plate så vannet begynner å småkoke. Så legger man en annen bolle med det man vil smelte oppi! 


Bland sammen alt det tørre og eggene.


Bland så sammen sjokoladen/smøret med resten av blandingen.


Dette haes i fire små former, og stekes midt i ovnen på 220 grader i 7 minutter.


Ferdig sjokoladefondant! Denne har virkelig en god smak av sjokolade, og er veldig rennende.. 


Jeg bruker alltid å strø melis over! Denne fondanten er virkelig å anbefale, og passer godt med vaniljeis!

 

Det var alt for i dag, håper dere koser dere! Så snakkes vi igjen snart :-)

 

Les mer i arkivet » Februar 2015 » November 2014 » April 2014
legg meg til som venn

Jeg heter Katrine og er 18 år. Gir gjennom denne bloggen et innblikk på mitt liv og hverdag, og skriver om alt og ingenting. /center>

gratisdesign av Tonjemt
hits